Varilux X 4D

Varilux X 4D

Varilux X 4D je premium personalizirana progresivna leća s 15 parametara, vrhunac tehnologije u proizvodnji progresivnih leća koji nosiocu donosi jedinstveno obećanje- NEOGRANIČEN REFLEKSNI VID. Nosioci uživaju u stabilnosti u pokretu, širokom vidnom polju i refleksnom vidu.


5 razloga zašto je Varilux X 4D vrhunac tehnologije u proizvodnji progresivnih leća:
•Prikaz slike je savršen
•Slika je stabilna
•Ravne linije ostaju ravne
•Visoka rezolucija vida, od ruba do ruba leće
•Spontani i intuitivan vid

Do danas. personalizacija progresivnih leća bila je orijentirana više na vid na daljinu nego vid na blizu ( NVB -Near Vision Behaviour). S obzirom na današnji ritam i stil života, gdje je korištenje mobilnih telefona, tableta, računala postalo sastavni dio svakodnevnice, ponašanje pri gledanju na blizu je ključni element u dizajnu s kojim prezbiopi dobivaju:

​- najbolji mogući vid
- najprirodniji položaj tijela, bez obzira na vrstu posla​
   ​​  
​ 

                  Varilux Xclusive 4D progresivna leća pruža priliku da nesmetano zapazite svaki detalj u zoni nadohvat ruke, kao i puno šire.​ Po prvi put, u mogućnosti smo izračunati volumen vida potreban za obavljanje svakodnevnih zadataka na udaljenosti duljine ruke. 
Mjerili smo različite zadatke koji zahtjevaju različite udaljenosti i obujam prostora koji se koristi pri gledanju. U svakom mjerenju uzete su prosječne pozicije (smjer gledanja + udaljenost).  
Kombinirajući sva mjerenja definirali s​mo volumen vida potreban kako bi vidjeli jasno u krugu nadohvat ruke, bez potrebe za micanjem glave.​​


Volumni udio vida po zonama
Svaki dio progresivne leće bio je dizajniran kako bi pružio jasan vid na određenoj udaljenosti. Sada, uzimajući u obzir i maksimalni volumen potreban za kvalitetan vid, nosioci nemaju potrebu za stalnim pomicanjem glave dok prelaze s jednog zadatka na drugi, u zoni nadohvat ruke i sve do kud pogled seže.​

Slični proizvodi