Sensi Vit

Sensi Vit

Umjetne suze sa vitaminima i antioksidansima.

Karakteristike: Sensivit je proizvod sa umirujućim i vlažećim učinkom. Stabilizira sva tri sloja sluze (suzni film) na površini oka. Sadrži natrijevu sol karmeloze, koja zahvaljujući svojim karakteristikama, stvara na površini kornee i konjunktivalne površine privremeni zaštitni film i omogućava potreban učinak vlaženja. Na ovaj način Sensivit stabilizira vodeni sloj suza. Sadrži vitamin A, koji potpomaže stvaranju unutrašnjeg, mukoznog dijela suznog filma. Zajedno sa vitaminom E poboljšava prehranu kornee i konjunktive. Tvari u proizvodu također potpomažu stvaranje vanjskog, lipidnog dijela suznog filma. Time smanjuju brzinu isušivanja oka. Na taj način, tanak sloj suza na površini oka ili je ojačan ili raspoređen u sva tri sloja. Zbog toga je zaštitni učinak značajno očuvan.

Korištenje: Sensivit se koristi za tretman nedovoljnog stvaranja suza i za sve forme sindroma suhog oka, po preporuci farmaceuta. Može se koristiti kod stanja koja zahtjevaju podržavanje i izgradnju zaštitnog vlažećeg filma na kornei i konjunktivi.Ne koristiti u slučaju : Ne smije se koristiti u slučaju preosjetljivosti na aktivnu ili na bilo koju pomoćnu tvar. Ne smije se davati ženama u trudnoći i laktaciji. Nije prikladan za djecu mlađu od 2 godine.

Sastav: Karmeloza- natrij 3mg u 1ml otopine
Pomoćne tvari: Polisorbat 80, Hidroksipropilbetadex, α-tokoferol acetat, natrijev klorid, makrogol glicerol- hidroksistearat, vitamin A, boraks, natrijev edetat, voda za injekcije.

Nuspojave: Rijetko, neposredno nakon aplikacije može doći do privremenog blagog peckanja. Također, može doći i do reakcije preosjetljivosti. Pojavu ovih nuspojava i drugih nauobičajenih reakcija prijavite Vašem oftalmologu.

Interakcije: U slučaju korištenja drugih kapi za oči, potrebno je primijeniti Sensivit posljednji i najmanje 5 minuta poslije aplikacije predhodnih. Obavjestite svog oftalmologa ako koristite ili ste do nedavno koristili neke druge lijekove ili ih planirate uzimati u budućnosti, uključujući i bezreceptne lijekove (OTC). Ukoliko koristite bilo koji preparat za oči, savjetujte se sa svojim oftalmologom o prikladnosti istovremene primjene.

Doza: Ukoliko oftalmolog nije propisao drugačije 1 kad 1-3 puta dnevno se ukapava u konjunktivalnu vrećicu. Oftalmolog za djecu individualno propisuje dozu. Proizvod mogu koristiti odrasli, mladi i djeca starije od 2 godine.

Upozorenje: Neposredno nekon primjene ovog preparata može doći do prolaznog zamućenja vida, pa se 20 minuta nakon aplikacije ne preporuča upravljanje motornim vozilima, rukovanje mašinama ili rad na visini. Za vrijeme primjene preparata ne treba nositi meke kontaktne leće. Prije ukapavanja u oko treba skinuti tvrde kontaktne leće i vratiti ih najranije 20 minuta poslije ukapavanja.  U slučaju propisanog doziranja, predoziranje je praktički isključeno. U slučaju da dijete uzme kapi, obratite se svom ljekarniku.

Uputstvo za uporabu: Preparat je namijenjen na okularnu upotrebu. Zaštitni čep treba odvrnuti. Pacijent lagano naginje glavu unatrag, promućka bočicu gore-dolje i blagim pritiskanjem bočice, ukapa preporučeni broj kapi niz očne kapke. Na kraju je potrebno zavrnuti zaštitni čep čvrsto, kako bi se izbjegla kontaminacij. Bočica se čuva u upravnom položaju. Kapi se ne smiju koristiti nakon isteka roka valjanosti označenog na pakiranju. Upotrijebiti sadržaj otvorene bočice do 28 dana.

Pakiranje: 1x 10 ml
Čuvanje: Čuvati na temperaturi do 25º C. Ne čuvati u hladnjaku/ne zamrzavati. Čuvati izvan dohvata i pogleda djece.

Slični proizvodi


×