BLAKE KUWAHARA

BLAKE KUWAHARA

Autor: Livision optika − Objavljeno 12.06.2019.

Predstavljamo Vam novi brend - BLAKE KUWAHARA

Tijekom našeg posjeta ovogodišnjem opti sajmu u Munchenu malo nas je toga iznenadilo kao što su okviri BLAKE KUWAHARA
Translucentni okviri s posebnim štihom. Odlučili smo upotpuniti naš asortiman ovim cool okvirima, a ovim putem Vam predstavljamo okvire i dizajnera koji stoji iza njih.


Blake Kuwahara jedan je od najeminentnijih dizajnera današnjice. Osnivač je i kreativni direktor FOCUS GROUP WEST, multidisciplinarne boutique tvrtke bazirane u Los Angelesu. Svoju ekskluzivnu liniju dioptrijskih okvira i sunčanih naočala lansira u jesen 2014. 
Doktorirao je optometriju na sveučilištu Berkley, a međunarodno priznanje  dizajnera dobiva kao kreator i dizajner ekskluzivnog brenda okvira KATA Eyewear. Svojim, do tada, neviđenim pristupom izradi okvira mijenja koncept izrade naočala od temelja. Dizajnirao je kolekcije za Coach, Converse, Lucky Brand, Rock & Republic te Carolinu Herreru, Isaaca Mizrahija, Johna Varvatosa te japanskog haute couture dizajnera Hanae Mori.Kuwaharin eksperimentalni stil profiliran je u časopisima Vogue, Elle, Bazaar, GQ, In Style i Esquire, a prikazan je i na E!, Access Hollywod-u, MTV-ju i CNN-u. Buzz Magazin proglasio ga je jednim od ''100 najcool osoba u Los Angelesu'', a Brilliant Magazine jednim od ''100 najvažnijih osoba u naočalnoj industriji''.
Njegove dizajne nosili su: Brad Pitt, Sandra Bullock, Catherine Zeta-Jones, Halle Berry, Robert Downey JR, Will Smith, Samuel L. Jackson, Casey Affleck, Slash, Cahrlize Theron i mnogi drugi.

Kuwahara za svoju okvire tvrdi da su čista kontradikcija. Paradoks, baš kao i on. Nastali iz sebičnosti, želje za estetikom. Minimalistični, ali opet ne odraz purizma. 
Svi Blake Kuwahara okviri su doslovno dva okvira spojeni u jedan! Ovakva fuzija dvaju okvira zahtjeva izrazito precizan ručni radi i dugotrajan proces izrade. Vanjski okvir, translucentan, donosi svježinu, a unutarnja linija onu posebnu edgy notu. Kontradikciju.Izrada jednog okvira u brojkama:

9 mjeseci traje kompletna produkcija,  87 individualnih koraka
2 mjeseca traje proces laminizacije i pročišćavanja acetata.
6 tjedana traje tehnička obrada.
3 dana traje poliranje acetataSvi modeli dolaze s prozirnim demo lećama, a u njih je moguće ugraditi sunčane ili bijele (prozirne) naočalne leće, a  možete ih pogledati u poslovnici u Vukovarskoj.


Povezani sadržaj