Blake Kuwahara - Dioptrijske naočale koje odražavaju duševnu, taktilnu i zanatsku osjetljivost!

Blake Kuwahara - Dioptrijske naočale koje odražavaju duševnu, taktilnu i zanatsku osjetljivost!

Objavljeno 02.01.2023.

Vizualno, duševno, taktilno, arhitektonsko, prepreden, nosiv... BLAKE KUWAHARA

Blake Kuwahara jedan je od najeminentnijih dizajnera današnjice. Osnivač je i kreativni direktor FOCUS GROUP WEST, multidisciplinarne boutique tvrtke bazirane u Los Angelesu. Svoju ekskluzivnu liniju dioptrijskih okvira i sunčanih naočala lansira u jesen 2015.

Doktorirao je optometriju na sveučilištu Berkley, a međunarodno priznanje  dizajnera dobiva kao kreator i dizajner ekskluzivnog brenda okvira KATA Eyewear. Svojim, do tada, neviđenim pristupom izradi okvira mijenja koncept izrade naočala od temelja. Dizajnirao je kolekcije za Coach, Converse, Lucky Brand, Rock & Republic te Carolinu Herreru, Isaaca Mizrahija, Johna Varvatosa te japanskog haute couture dizajnera Hanae Mori. Osvojio je mnoštvo nagrada za svoj dizajn od žirija francuskih modnih novinara. 

Kuwahara je bio četiri puta nominiran za Silmo d'Or od lansiranja svoje istoimene kolekcije, pobijedivši 2016. za najbolji optički dizajn za “KAHN”. Također je dugogodišnji član prestižnog Vijeća modnih dizajnera Amerike (CFDA) i jedan je od osnivača Radne skupine Vision Council of America (VCA) za jednakost, raznolikost i uključenost.

Kuwahara za svoju okvire tvrdi da su čista kontradikcija. Paradoks, baš kao i on. Nastali iz sebičnosti, želje za estetikom. Minimalistični, ali opet ne odraz purizma. 
Svi Blake Kuwahara okviri su doslovno dva okvira spojeni u jedan! Ovakva fuzija dvaju okvira zahtjeva izrazito precizan ručni radi i dugotrajan proces izrade. Vanjski okvir, translucentan, donosi svježinu, a unutarnja linija onu posebnu edgy notu. Kontradikciju.

Izrada jednog okvira u brojkama:
9 mjeseci traje kompletna produkcija,  87 individualnih koraka
2 mjeseca traje proces laminizacije i pročišćavanja acetata.
6 tjedana traje tehnička obrada.
3 dana traje poliranje acetataSvi modeli dolaze s prozirnim demo lećama, a u njih je moguće ugraditi sunčane ili bijele (prozirne) naočalne leće, a možete ih pogledati u našoj poslovnici u Vukovarskoj.

Livision optika
10 godina s Vama!

Povezani sadržaj