CooperVision Refine One Step

CooperVision Refine One Step

Autor: Livision optika − Objavljeno 05.11.2020.

Nova peroksidna otopina za čišćenje kontaktnih leća proizvođača CooperVision - Refine One Step. Sadrži 3% peroksida - uz ovu otopinu konaktne leće nije potrebno mehanički očistiti.


Refine One Step je peroksidna otopina koja ne sadrži konzervanse. Peroksidne otopine su jedne od najučinkovitijih otopina za čišćenje mekih leća. Leće su zahvaljujući peroksidu optimalno dezinficirane, savršeno čiste i navlažene. 

Ne sadrži konzervanse i fosfate
Refine One Step ne sadrži konzervanse pa je primjerena za korisnike koji imaju problema s alergijama i osjetljivim očima. 

Kako pravilno koristiti Refine One Step otopinu?
Peroksid uvijek mora biti neutraliziran prije nego što leće dođu u kontakt s očima. Refine One Step otopina sadrži 3% peroksida i dolazi s posebnom posudicom za čišćenje leća koja sadrži ugrađen neutralizator­. MORATE koristiti tu posudicu. 

Samo stavite leće u držač i napunite posudicu otopinom do označene linije. Stavite držač u posudicu i čvrsto ju zatvorite. Počet će se stvarati mjehurići. Provjerite da je posudica u uspravnom položaju i da su leće potpuno uronjene. Neka leće ostanu u otopini najmanje 6 sati . Ne tresite posudicu i ne okrećite ju. Nakon najmanje 6 sati otopina će biti neutralizirana i možete koristiti leće. 
Ako su leće u posudici duže od 7 dana, bacite otopinu i ponovite postupak čišćenja i neutralizacije sa svježom otopinom. Važno upozorenje 
Nikada ne ispirite kontaktne leće peroksidnom otopinom prije korištenja! Otopina koja nije neutralizirana može uzrokovati opekline na očima.  
Koristite samo posebnu posudicu za neutraliziranje otopine (priložena je).
Uvijek pričekajte da postupak čišćenja završi do kraja. Nakon što završi, više se neće vidjeti mjehurići zraka koji se otpuštaju tijekom kemijskog procesa. 
Uvijek napunite posudicu otopinom do označene linije. Ako posudica ne bude napunjena do crte, leće možda neće biti dobro očišćene. 

Pohrana i korištenje
Uvijek čuvajte otopinu na sobnoj temperaturi (na oko 25°C). Otopina se može koristiti do 3 mjeseca nakon otvaranja. 

Pakiranja
Otopina dolazi i u paketima od 360 ml.


CooperVision Refine One Step učinkoviti je dodatak višenamjenskoj otopini CooperVision All In One Light za potpunu dezinfekciju svih CooperVision, ali i svih ostalih vrsta kontaktnih leća.

Povezani sadržaj