Cutler And Gross - dizajnerske naočale s kojima ćete biti primijećeni!

Cutler And Gross - dizajnerske naočale s kojima ćete biti primijećeni!

Objavljeno 03.01.2023.

Njihova elegancija, karakter i magija imaju moć transformirati ljude..

Brend izgrađen na prijateljstvu, osnovali su ga optičari g.Cutler i g.Gross 1969. Zahvaljujući usmenoj predaji, ono što je započelo u londonskom Knightsbridgeu kao mala, ali inovativna usluga po narudžbi ubrzo je postalo prava meka za umjetnike, rock zvijezde, pisce i kraljevske obitelji.

Tvrtka Cutler and Gross osnovana je na principu da kada se radi o naočalama, ne radi se samo o tome kako mi vidimo svijet, već o tome kako drugi vide nas. Već više od 50 godina prednjače u optičkom dizajnu - kao pionir, čija je ostavština oponašana ali nikad nadmašena. Zajedno, par je stvorio savršenu ravnotežu između ukusa i tehničkih karakteristika, brzo učvrstivši svoju reputaciju vodećih u industriji naočala.

Učinivši naočale modernim, promijenili su lica generacija. Sa svakom pažljivo isklesanom krivuljom, linijom ili oblikom, njihova elegancija, karakter i magija imaju moć transformirati ljude. Cutler and Gross nisu samo izrađivali naočale – oni su bili optički arhitekti u potrazi za proizvodom tako intrinzično ikoničnim da nikakav vanjski logotip ili robna marka nisu bili potrebni.

Proizvedena u Italiji od strane iskusnih obrtnika koji se zalažu za umjetnost izrade svakog pojedinačnog okvira, njihova metodologija razbija kalup – na više načina. Izvrsnost ručne izrade, najfinije sirovine i naizgled beskrajni entuzijazam za proizvodnju stilova koji slave jasnoću vizije pobrinuli su se da Cutler and Gross i danas budu relevantni kao i uvijek.

Njihovi ručno izrađeni okviri po narudžbi bili su prirodan izbor za mnoge pronicljive kupce, koji su cijenili Cutlerovu i Grossovu predanost kvaliteti, pristajanju i dobrom dizajnu. Moderni stavovi prema naočalama zauvijek su se promijenili zahvaljujući njihovom pionirskom pristupu koji je spojio eleganciju, kreativnost i vrhunsko umijeće bez kompromisa. To je filozofija koja traje više od pola stoljeća i nastavlja oblikovati kolekcije Cutler and Gross do danas.

„Ako kupite ručno izrađeni par naočala ili sunčanih naočala, želite vidjeti sitne netočnosti, ravne, neobrađene rubove plastike, igle - one daju karakter, čine ih jedinstvenima za onoga tko ih nosi. Kupac Cutler and Grossa uvijek je bio pojedinac. Možda ekscentričan, ali rijetka pasmina, svakako.”   

- Graham Cutler


U tvrtki Cutler and Gross potrebna su 42 koraka ručne izrade i 92 sata prevrtanja tijekom razdoblja od tri mjeseca kako bi se stvorio svaki par dioptrijskih i sunčanih naočala. Proces se razvija od planiranja koncepta do naručivanja i rezanja acetata do ultrazvučnog čišćenja. Postupkom koji je jedinstven za Cutler and Gross, okviri su presvučeni elementima kao što su komadići bukovog drveta i ulje.

&t=2s

Cutler and Gross ušli su u uži izbor Optician Awards 2020.
Optički okvir 1355 u Midnight Rambler Blue nijansi finalist je u kategoriji okvira godine.


Ovu raskošnu, a opet minimalističku kolekciju pogledajte u galeriji!
Pronaći ih možete u našim poslovnicama:
Ul. Grada Vukovara 58A
Avenija Dubrovnik 13 (Zagrebački velesajam) 

Livision optika
10 godina s Vama!

Povezani sadržaj