Etnia Barcelona - kolekcija koja je utjelovila ideju slobode

Etnia Barcelona - kolekcija koja je utjelovila ideju slobode

Objavljeno 02.01.2023.

Brend koji je utjelovio ideju slobode, humanosti i poštovanja prema svim etničkim zajednicama.

Pedesetih godina prošlog stoljeća Fulgencio Ramo - djed Davida Pellicera, koji je sadašnji vlasnik tvrtke - otvorio je svoju prvu tvornicu naočala. Druga generacija naraštaja dizajnirala je, kreirala i distribuirala naočale diljem Španjolske, ali tek se 1990-ih David Pellicer pridružio tvrtki sa ciljem stvaranja nečeg novog.
David je unio boju u proizvod koji je do tog trenutka bio samo smeđi ili crni. Znao je da ne želi posvetiti svoje napore samo proizvodnji naočala; želio je nešto više.

Želio je brend koji misli na sve ljude i oblike izražavanja kroz boje i umjetnost, tako je 2001. godine rođena Etnia Barcelona.
Barcelona je odigrala važnu ulogu u povijesti nastajanja i razvoju ovog brenda. To je grad koji je otvoren prema svijetu, inovativan, buntovan i vizionarski. Dinamičan grad koji se razvija brzinom svjetlosti, ali koji nikada ne zaboravlja odakle je došao. Barcelona je iskovala njihov karakter i način rada. Brend koji uvijek gleda naprijed ne zaboravljajući svoje korijene.

Već tri generacije kvaliteta je bila i ostaje temelj. Kontroliran je cijeli proces od početka do kraja, pomno ispitujući svaki detalj kako bi osigurali zadovoljenje standarda kvalitete. Rad s najboljim materijalima na tržištu, kao što su čiste mineralne staklene leće tvrtke Barberini i HD Colors tehnologija, kao ni prirodni acetat tvrtke Mazzucchelli.

Godinama rade na tome da postanu održiviji i etičniji brend. Od prirodnih sirovina do društvenog projekta sa Zakladom Etnia Barcelona. Brend koji svaki dan nastoji ostaviti u nasljeđe održiviju budućnost koja poštuje ljude i okoliš.

Godine 2020. Ignasi Monreal i Etnia Barcelona bili su inspirirani radom Johna Bergera, Ways of Seeing, kako bi stvorili naočale koje su se poigravale fantazijom o dodatnom paru očiju. 

Godine 2022. perspektiva ponovno zauzima središnje mjesto u ovoj kapsulnoj kolekciji i pozicionirana je kao katalizator osjećaja i emocija. Umjetnik Ignasi Monreal dizajnirao je jedinstveni komad koji nam omogućuje da vidimo daleko više od onoga što naše oči vide.

Kolekciju koja odiše umjetnošću i posebnosti pogledajte u galeriji! 

&t=3s


Livision optika
10 godina s Vama!

Povezani sadržaj