Jednostavno vidite bolje sa progresivnim naočalnim lećama.

Jednostavno vidite bolje sa progresivnim naočalnim lećama.

Autor: Izvor Zeiss − Objavljeno 01.02.2015.

ZEISS progresivne leće su odličan izbor, čak i za potpuno nove korisnike progresivnih leća

Svi smo čuli priče o ljudima koji imaju probleme pri navikavanju na progresivne leće, vrtoglavice, glavobolje, bol u vratu i zamor...i naravno rizik od pada niz stepenice. Neki ljudi se sa novim naočalama ne osjećaju udobno niti nakon nekoliko tjedana privikavanja. To je razlog zašto novi korisnici odustaju od progresivnih leća. Dakle što trebate uzeti u obzir ako namjeravate kupiti Vaš prvi par progresivnih leća?
Svima se to događa. Naše oči s vremenom postupno gube sposobnos gledanja na blizinu. Odjednom ne možemo pročitati tekst na blizu niti vidjeti raspoznati objekte u daljini. Vrijeme je da nabavite novi par naočala sa progresivnim lećama. Ove vrhunske leće omogućavaju nam oštar vid kako na daljinu tako i bliskih predmeta, ali i svega između. To  nam sve omogućuje specijalan dizajn leće. Naravno kao i kod svih naprednih proizvoda postoji neizmjerna razlika kvalitete.Naposljetku dobra progresivna leća mora optimalno funkcionirati te korisniku pružati opušten i prirodan vid,  precizno krojena prema osobnim potrebama korisnika. 

Posebno je to važno za korisnike koji prvi puta kupuju naočale da pružaju trenutno privikavanje te dobar omjer uloženog i dobivenog. ZEISS nudi četri različita tipa progresivnih leća, omogučavajući  vašem optičaru da odabere optimalnu leću za Vas. Proces biranja leće sličan je kupovanju novog automobila - možete odabrati razne razine kvalitete, zavisno o potrebnoj korekciji Vašeg vida na daljinu i blizinu te načinu korištenja progresivnih leća.

Uvijek možete očekivati više ako odaberete ZEISS progresivne leće.  Da li je to zaista tako?

- Mi vjerujemo da je tako;  prije svega želimo da uživate u opuštenom i prirodnom vidu zahvaljujući Vašim novim lećama – kao u Vašim mladim danima.
- Za maksimalnu vidnu udobnost važna su 4 faktora koja Zeiss progresivne leće sve ispunjavaju:
     - Najbrža moguća adaptacija i trenutna udobnost  (profesionalci to zovu spontana prilagodba)
     - Postupan prijelaz kroz individualne vidne zone
     - 100% vidna oštrina na svim udaljenostima
     - Maksimalna uporabivost  svih vidnih zona; zahvaljujući progresivnom dizajnu i prijelazu između područja za blizinu  daljinu, standardne progresivne leće u pojedinim zonama ne pružaju optimalnu sliku. Što je kvalitetnija leća te su zone manje.

Unatoč tome, bez obzira koliko stručnosti ulažemo u razvoj i proizvodnju naočalne leće, fokus je uvijek isti - osoba koja nosi progresivne leće. Svatko ima svoje potrebe i vizualne navike. To utječe na ono što očekujete od svojih novih naočala i cijena koju plaćate za njih. Prvi i najvažniji cilj vašeg optičara je pronaći savršeno rješenje za vas - bez obzira da li ste u potrazi za pristupačnom cijenom marki naočala ili prilagoditi prilagoditi leće.

Izvor: Zeiss

Povezani sadržaj