Oprez s maštovitim kontaktnim lećama za Noć vještica

Oprez s maštovitim kontaktnim lećama za Noć vještica

Autor: bc. Livio Svržnjak − Objavljeno 02.11.2012.

Halloween je pravo vrijeme da odjenete svoje zastrašujuće kostime i ludo se provedete. Vaš novi izgled bio bi potpun s dekorativnim kontaktnim lećama, no je li ih pametno koristiti?

Svake godine u vrijeme noći vještica dolazi do povećane potražnje za kozmetičkim kontaktnim lećama kojima bi postigli svoj zastrašujući izgled. No jesul li te kontaktne leće štetne? 


Nije problem u korištenju dekorativnim kontaktnim lećama nego u korisnicima koji ih kupuju bez konzultacije s kontaktologom i prethodnog pregleda. Na taj način koriste ih nepravilno i povećavaju rizik moguće povrede oka.

Budite cool i nosite svoje interesantne leće, no prije prvog nošenja napravite pregled i konzultirajte se sa svojim kontaktologom te izbjegnite neželjene povrede oka.

Kako kupiti crazy kontaktne leće?

Obavite očni pregled kod kontaktologa (oftalmologa/optometrista), iako mislite da je vaš vid perfektan
Pomoću nalaza na kojem je naveden brand i dimenzije dekorativnih kontaktnih leća, kupite kontaktne leće na ovlaštenom mjestu
Pratite uputstva koja ćete dobiti od svog očnog specijalista za čišćenje i pravilno korištenje kontaktnih leća
Ukoliko se pojavi bilo kakvo crvenilo ili imate problem javite se svom kontaktologu

VAŽNO

potrebno je naglasiti da, iako su dekorativne kontaktne leće u boji namijenjene kozmetičkoj upotrebi, strogo je zabranjeno posuđivanje i izmjenjivanje s prijateljima jer se radi o medicinskom proizvodu, i kako bi izbjegli neželjene upale.
prije kupnje bilo kakvih kontaktnih leća potrebno je savjetovati se sa svojim optometristom ili oftalmologom kako bi dobili potrebne upute o pravilnom korištenju istih.

Povezani sadržaj