Posjetili smo sajam OPTI2020

Posjetili smo sajam OPTI2020

Autor: Livision optika − Objavljeno 14.01.2020.

Pročitajte kako nam je bilo u Munchenu na sajmu OPTI2020

Ovogodišnjih 605 izlagača opti sajma privuklo je čak 28000 posjetitelja iz svijeta opike i mode. S nekadašnjih 4 izložbenih dvorana, sajam je ove godine proširan na čak 6. 
U nastavu Vam donosimo najave nadolazećih trendova dioptrijskih okvira i sunčanih naočala.Heksagon, oktogon i takozvani iregularni oblici dominirali su među dioptrijskim okvirima, a aviator oblik se provlači gotovo kroz sve brendovske kolekcije.
Trend mikro sunčanih naočala većim dijelom nije opstao u novoj godini nego će trendseteri ipak ove godine birati predimenzionalne sunčane naočale najviše kockastog ili okruglog oblika. Sportaši su napokon došli na svoje uz napredak tehnologije izrade sportskih sunčanih naočala s dioptrijom. Uvex se ističe svojom preciznošću i inovacijom. 
Šarenilo i dalje ima jako veliki utjecaj na dizajn acetatnih okvira kao što možemo i vidjeti iz vonBogen i Variation Design kolekcija. Novitet su neutralne boje i zagasite nijanse plave, sive i crne, a Blake Kuwahara i Cutler&Gross izvrstan su primjer toga. Roger Eye Design ne prestaje mamiti poglede posjetitelja svojim cartoon naočalama.
Metal ove godine doživljava svoj procvat. Gotovo ni jedan brend nije izostavio tanke metalne okvire iz svojih kolekcija i to najviše u srebrenoj, zlatnoj i rose izvedbi. 
Nešto što je zasigurno najizraženiji dizajnerski trend ove godine su okviri na bušenje u svim mogućim oblicima. Sillhoutte definitivno nadmašuje sve ostale.Od kontaktnih leća izdvojili bismo CooperVision obitelj koja svojom tehnologijom zadovoljava sve kriterije korisnika, a svojom razgranatom ponudom pokriva sve generacije nosioca.
Odabrali smo i nekoliko novih brendova za naše optike, a više o tome će te saznati usokro. :)

Povezani sadržaj