Predstavljamo vam novu progresivnu leću - VARILUX® XR series™

Predstavljamo vam novu progresivnu leću - VARILUX® XR series™

Objavljeno 23.05.2023.

VARILUX® XR series™ - Prva progresivna leća koja se prilagođava Vašem oku! Trenutna oštrina vida u pokretu.

 VARILUX® XR series™
Progresivna leća koja zna kako se vaše oči stvarno miču. Uz pomoć bihevioralne umjetne inteligencije, leća Varilux® XR series™ može predvidjeti vaš individualni način gledanja, kako bi vam mogla pružiti trenutnu oštrinu čak i u pokretu, te besprijekoran prijelaz s gledanja na blizinu na gledanje na daljinu.

Leće usklađene s prirodnim pokretima oka.
Premda su pokreti oka višesmjerni, dizajn standardnih progresivnih leća koncipiran je linearno, što očima može otežati brzu promjenu fokusa. Leća Varilux® XR series™ razvijena je tako da se može prilagoditi načinu na koji se vaše oči pomiču, kako bi vam mogla pružiti što prirodniji doživljaj gledanja. 

Razvijena je uz pomoć umjetne inteligencije, koristeći više od 1 milijun podataka dobivenih od osoba koje nose naočale, tako da može predvidjeti individualni način gledanja svakog pojedinca.

Za izradu vaših leća stvara se samo vaš digitalni dvojnik koji se onda analizira u 3D okruženju koje reproducira scenarije iz stvarnog života. U ovom se procesu kreira vaš jedinstven profil načina gledanja, što nam omogućuje da se leća prilagodi ne samo prema receptu za naočale, već i prema vašem načinu gledanja. 

Oštar i fluidan vid
Dok multitaskate kroz dan, iskusit ćete trenutno oštar fokus i kad ste u pokretu, s besprijekornim prebacivanjem s blizine na daljinu. To znači da ćete jasno vidjeti na svim udaljenostima te da ćete moći brzo reagirati i osjećati se stabilno, kao i da ćete moći zadržati svoje prirodno držanje dok se krećete.

97% korisnika iskusilo je bolji sveukupni vid u usporedbi s naprednim progresivnim lećama koje trenutno nose.
95% korisnika priviklo se na leće već prvog dana.

TEHNOLOGIJA - Vrhunska kombinacija
Ovo revolucionarno rješenje za prezbiopiju kombinira tri ekskluzivne Essilorove tehnologije:

1. XR-motion™ optimizira obje leće u skladu s vašim receptom i vašim predviđenim individualnim načinom gledanja, osiguravajući fluidniji i oštriji vid.
2. Nanoptix® smanjuje izobličenja na periferiji leće kako bi se smanjio neuravnoteženi „efekt plivanja“ u dinamičnim situacijama, primjerice kad hodate uz ili niz stepenice.
3. Xtend® spaja bližu i srednju zonu leće kako bi pružio jasan vid na udaljenosti nadohvat ruke.

Vaše oči naprave više od 100.000 pokreta dnevno!
U današnjem digitalno povezanom svijetu, naše oči moraju obraditi puno više informacija nego prije, a pritom rade više od 100.000 pokreta dnevno – neprestano se prebacujući s jedne udaljenosti na drugu i dok smo u pokretu.

Varilux® XR series™ je progresivna leća dizajnirana da odgovori na tu evoluciju u našem vidu!

Za više informacija o Varilux® XR series™ kontaktirajte ili posjetite jdnu od naših optika:
Savska 58
Ul. Medveščak 25
Avenija Dubrovnik 13 (Zagrebački velesajam)
10000 Zagreb

Livison optika
10 godina s Vama!

Povezani sadržaj