ST!NG u očuvanju okoliša s tri ‘zelene’ inicijative

ST!NG u očuvanju okoliša s tri ‘zelene’ inicijative

Autor: Livision optika − Objavljeno 20.01.2020.

ST!NG aktivno kreće s podržavanjem inicijativa za očuvanje okoliša i borbu protiv klimatskih promjena

ST!NG u očuvanju okoliša

s tri ‘zelene’ inicijative

 

Projekt u Amazoni u suradnji s neprofitnom organizacijom Save the Planet, “pametno” korištenje ST!NG ambalaže i natjecanje usmjereno na preko 2,000 talijanskih škola. Ovako De Rigo podržava virtuoznu borbu protiv klimatskih promjena.

 

Longarone, 14. siječanj 2020. - ST!NG, brend De Rigo Groupe, zalaže se za očuvanje okoliša i borbu protiv klimatskih promjena kroz tri važna projekta usmjerna prema vrlo mladoj ciljanoj publici, koja je već izrazito svjesna održivosti okoliša.

 

Marka je odlučila da djeluje zajedno sa Save the Planet organizacijom, aktivnom u promociji kolektivnih zelenih projekata, obećavajući nadoknaditi emisije CO2 i tako pridonijeti smanjenju štetnog utjecaja koji čovječanstvo dnevno ima na okoliš. Nastavno na ovo, ST!NG će podržati ‘Amazon Earth’s Lungs’ inicijativu, kampanju prikupljanja sredstava za podršku Escola Agricola Rainha Dos Apostolos in Manaus, koja se nalazi u srcu prašume, promovira očuvanje i zaštitu eko-sustava. Projekt u duhu brenda ST!NG koji je uvijek ciljao prema mladima i koji danas, više nego ikad prije, zauzima ekološki stav, izjavljujući da je svjestan trenutne ekološke krize i 'spreman je dati svoj doprinos '.

 

Intervencija marke ST!NG u obrani okoliša ne zaustavlja se samo na dobrotvornim inicijativama, već uključuje i ulaganja u proizvod. Kako bi postigli učinkovito smanjenje upotrebe plastike za jednokratnu upotrebu, najmlađi kućni brend De Rigo grupe osmislio je kako napraviti različite dijelove koji tvore pakiranje naočala – od kutijica i torbi, do promotivnih stalaka u optikama. - manje štetnih  za planet.  Svaka komponenta može se reciklirati, nije plastificirana i posjeduje FSC certifikat (Forest Stewardship Coun-cil-certifikat), a istovremeno se lako može pratiti i izrađuje se upotrebom sirovina koje potječu iz šuma kojima se upravlja u skladu s etički ispravnim načelima.

Nekoliko komponenti  također je „izumljeno“ kako bi ponudili nove mogućnosti za upotrebu. Na primjer, ST! NG je transformirao kutijicu naočala u praktičnu bocu s vodom u nijansama zelene, plave i crvene kako bi simbolizirao vezu sa zemljom, morem i vitalnom energijom.

 

Održiva inovacija je također ključ druge aktivnosti koju trenutno pokreće marka ST!NG, a koja uključuje više od dvije tisuće talijanskih srednjih škola.

 ‘Tvoj talent, Tvoja budućnost’ natjecanje školaraca u dizajniranju naočala budućnosti, a najbolje ideje biti će nagrađene “shopping voucherima” za kupnju naočala. Nastavnici će voditi tečaj obuke na temelju svijesti o klimatskim promjenama i brizi za okoliš kako bi djecu usmjerili u pravom smjeru.

 

Direktorica marketinga “House brendova” De Rigo Vision grupe, Barbara De Rigo objašnjava: „Čuvanje okoliša dužnost je svih nas. Zabrinutost koja posebno uključuje mlađe generacije koje vjeruju da je njihova budućnost u opasnosti. Zbog toga je ST!NG, najmlađa robna marka De Rigo Grupe, odlučila zauzeti stav zajedno sa mladima kroz pokretanje tri projekta posvećena pitanjima od velike važnosti koja su im posebno bliska. Ovo je samo početak seta virtuoznih inicijativa unutar zelene sfere. Izazov koji se stalno razvija i u kojem se osjećamo obveznim sudjelovati igrajući aktivnu ulogu.”

Povezani sadržaj