VARILUX X 4D - premium progresivna leća

VARILUX X 4D - premium progresivna leća

Autor: Livision optika − Objavljeno 10.10.2018.

Varilux Xclusive 4D progresivna leća pruža priliku da neometano zapazite svaki detalj u zoni nadohvat ruke, kao i puno šire.

Varilux X 4D je premium personalizirana progresivna leća s 15 parametara, vrhunac tehnologije u proizvodnji progresivnih leća koji nosiocu donosi jedinstveno obećanje- NEOGRANIČEN REFLEKSNI VID
Nosioci uživaju u stabilnosti u pokretu, širokom vidnom polju i refleksnom vidu.5 razloga zašto je Varilux X 4D vrhunac tehnologije u proizvodnji progresivnih leća:

•Prikaz slike je savršen
•Slika je stabilna
•Ravne linije ostaju ravne
•Visoka rezolucija vida, od ruba do ruba leće
•Spontani i intuitivan vid

Do danas. personalizacija progresivnih leća bila je orijentirana više na vid na daljinu nego vid na blizu ( NVB -Near Vision Behaviour). 
S obzirom na današnji ritam i stil života, gdje je korištenje mobilnih telefona, tableta, računala postalo sastavni dio svakodnevnice, ponašanje pri gledanju na blizu je ključni element u dizajnu s kojim prezbiopi dobivaju:

​- najbolji mogući vid
- najprirodniji položaj tijela, bez obzira na vrstu posla​


                
Varilux Xclusive 4D progresivna leća pruža priliku da nesmetano zapazite svaki detalj u zoni nadohvat ruke, kao i puno šire.
​ Po prvi put, u mogućnosti smo izračunati volumen vida potreban za obavljanje svakodnevnih zadataka na udaljenosti duljine ruke. 

Mjerili smo različite zadatke koji zahtjevaju različite udaljenosti i obujam prostora koji se koristi pri gledanju. U svakom mjerenju uzete su prosječne pozicije (smjer gledanja + udaljenost).  

Kombinirajući sva mjerenja definirali s​mo volumen vida potreban kako bi vidjeli jasno u krugu nadohvat ruke, bez potrebe za micanjem glave.​​


Volumni udio vida po zonamaSvaki dio progresivne leće bio je dizajniran kako bi pružio jasan vid na određenoj udaljenosti. Sada, uzimajući u obzir i maksimalni volumen potreban za kvalitetan vid, nosioci nemaju potrebu za stalnim pomicanjem glave dok prelaze s jednog zadatka na drugi, u zoni nadohvat ruke i sve do kud pogled seže.​

Povezani sadržaj