100% bez rizika

100% bez rizika

Autor: Livision optika − Objavljeno 21.09.2018.

Varilux progresivne naočalne leće

Neke od promjena koje se dešavaju s vidom vezane su uz godine, a prezbiopija je jedna od njih. Poznata je i kao dobna dalekovidnost i počinje već negdje u 40-ima.

Znakovi koji ukazuju na prezbiopiju:
Sve slabije vidite slova na mobitelu.
Teško fokusirate pogled na blizinu, srednju udaljenost ili na daljinu.
Vaše oči se sve više umaraju dok čitate te imate učestale glavobolje.
Intenzivira se napor u očima kod čitanja i gledanja uz manje svjetla.
Sve više udaljavate tekst dok čitate - ruke vam postaju prekratke.
 
Od rođenja raspolažemo s tri rezervne dioptrije za izoštravanje slike na blizinu. U prosjeku, s 40 godina oči izgube jednu dioptriju, s 50 drugu, a sa 60 i onu treću. U početku obično toga nismo još ni svjesni, osim na kraju dana pri slabijem osvjetljenju, ili kada smo jako umorni i/ili gladni - tada se taj osjećaj pojačava. Instinktivno se udaljavamo dok se slika ne razbistri. Proces gubitka dioptrije s godinama nazivamo prezbiopija - prirodan proces kojeg se ne treba plašiti.
Naočale s progresivima omogućavaju jasan vid prezbiopima na svim udaljenostima – jedne naočale za sve udaljenosti.
Od davne 1959. godine, kada je izumljena prva progresivna leća Varilux, Essilor kontinuirano radi na razvoju, novim standardima i izvedbama kako bi prezbiopima osigurao najbolju kvalitetu vida. Stoga ne samo da su prvo rješenje za prezbiope, nego su Varilux progresivi ujedno i najbolje rješenje, s iznimnim sluhom za potrebe suvremenih prezbiopa
.
Varilux progresivi su bez rizika 
Varilux progresivi nude najbolje rješenje svima koji žele dobar vid na svim udaljenostima i u svim prilikama. Osim što pružaju optimalnu udobnost vida, šire vidno polje uz  oštriju sliku i visok kontrast na bilo kojoj udaljenosti. Najnovija generacija progresiva, Varilux X series, pružaju najprirodniji položaj tijela bez obzira na vrstu posla i aktivnosti te su dizajnirane za današnju generaciju prezbiopa koja svakodnevno koristi mobilne uređaje, računala i uvijek su "on-line".  Nosioc  vrlo brzo osjeti  sve prednosti jednog para naočala za sve udaljenosti i dodatno prošireno vidno polje za udaljenost nadohvat ruke. Najsuvremenijom  tehnologijom dizajna je smanjena potreba za pomicanjem glave i traženjem komfor zone za dobar vid.

Varilux je #1 brand progresiva na svijetu. 100% bez rizika. 100% autentični. Uz garanciju potpunog zadovoljstva!

Uz Varilux  možete potpuno sigurno uživati u svim promjenama koje nam donose godine i uživati u njima bez potrebe za prilagodbama, bar što se tiče vida. Umjesto da mijenjate životni stil, uzmite (ili promijenite) naočale.

Povezani sadržaj