BLUE UV FILTER SISTEM

BLUE UV FILTER SISTEM

Autor: Livision optika − Objavljeno 20.05.2021.

Essilor inovacije: Eye Protect System, Blue UV Capture i Transitions

Kako bi lakše razumjeli kako cijeli sistem funkcionira, pogledajmo strukturu plavog svjetla koje dopire do ljudskog oka:
Korisno plavozeleno svjetlo pozitivno utječe na kognitivne sposobnosti, regulaciju procesa spavanja i buđenja, raspoloženje....

Štetno plavoljubičasto svjetlo može uzrokovati odumiranje stanica mrežnice i oksidativni stres, odnosno smanjenu obrambenu sposobnost stanica oka. To je razlog zašto je od izuzetne važnosti zaštiti oko od ovog dijela plavog spektra.

EYE PROTECT SYSTEM - potpuno prozirna prva integrirana zaštita protiv štetnog svjetla u materijalu leće!Za razliku od Light Scan tehnologije korištene kod Crizal Prevencie kao dorade, Smart Blue tehnologija kod Eye Protect Systema se nalazi unutar materijala leće dok je u fazi poluproizvoda.

Eye Protect System filtrira štetno plavo svjetlo selektivnom apsorpcijom koja se događa unutar samog materijala.

Eye Protect System (EPS) ukomponiran u materijal upija štetno plavoljubičasto svjetlo dok istovremeno propušta korisne zrake. Ovaj sistem integriran je u svih pet materijala Orma EPS, Airwear EPS, Ormix EPS, Stylis EPS i Lineis EPS.

Eye Protect System materijal blokira do 25% plavoljubičastog svjetla. Molekule unutar materijala apsorbiraju plavoljubičasto svjetlo bez plave refleksije materijala. Također, u materijal su dodatno ukomponirane molekule koje neutraliziraju žućkastu boju leće. Tako je dobivena leća koja štiti oko od štetnih zraka i istovremeno pruža savršenu estetiku.

Eye Protect System + Crizal Prevencia = ultmativna zaštita

Crizal Prevencia dorada u kombinaciji s EPS lećama daje najsnažniju zaštitu, do 50% veću u usporedbi s Crizal Prevencijom na standarnom materijalu.
Pomaknute su granice zaštite od plavoljubičastog svjetla za prozirne leće! Transitions + Eye Protect System

Istraživanja provedena na EPS pokazala su da Essilor Transitions leće štite od plavoljubičastog svjetla vani i u zatvorenom prostoru.
Transitions Signature blokira 20% plavoljubičastog svjetla u zatvorenom i 85% vani.
Transitions XTRActive blokira 34% plavoljubičastog svjetla u zatvorenom i 88%-95% vani.BLUE UV CAPTURE

Novo rješenje iz Essilora protiv štetnog plavoljubičastog svjetla.
Blue UV capture nalazi se unutar materijala leće, zbog toga može imati lagano žućkasti ton kod nekih materijala (za razliku od EPS koji je u materijal unešen Spin sistemom i gotovo je proziran).

Blue UV capture:

 - štiti od štetne plave svjetlosti 3x više od standardne recepturne leće
-  ima lagani žućkasti ton kod prozirne leće
-  blokira UV na prednjoj površini leće, a na stražnjoj u kombinaciji s Crizal slojemZa razliku od EPS-a koji filtrira najštetniji dio plavoljubičastog svjetla te služi kao prevencija od bolesi oka, Blue UV capture filtrira niži dio spektra i nema preventivnu ulogu.
Povezani sadržaj