Bolji noćni vid

Bolji noćni vid

Objavljeno 22.01.2015.

Na adresi Medveščak br.25 u drugoj poslovnici Livision optike od sada postoji mogućnost provjere noćnog vida.

Posebnost ove poslovnice je u najnovijoj Zeiss opremi, točnije i.Profileru. Ovim Zeissovim novitetom moguće je napraviti izrazito preciznu provjeru dioptrije i izraditi aberacijske mape rožnice na temelju wavefront tehnologije kojom se mjere sve aberacije rožnice, ne samo refrakcijske  pogreške, a koje mogu utjecati na kvalitetu dobrog vida osobito po noći.
                                                              

Što to znači za Vas i Vaše oči?
Znači to, da ćete na svojim očima imati najbolje naočalne leće. Najbolje jer ćete pomoću njih noću vidjeti jednako dobro kao i danju. „I.scription“ naočalne leće jedne su od najpreciznijih leća na tržištu. Prilagođavaju se svijetlu i čine vaš vid savršenim bez obzira na vanjske utjecaje. Osim što ćete imati bolji vid noću, uživat ćete u boljem kontrastu i izražajnijim bojama
Ostale naočalne leće noću reagiraju na svima poznat način. Dobar primjer je vožnja automobilom. Gledate li izravno u izvor svjetla noću, kao primjerice u svjetla automobila ispred vas, to može rezultirati bliještanjem i halo efektom. Ovim naočalnim lećama bolje ćete procijeniti udaljenost. To je iznimno važno noću, kada već oslabljeni vid slabi još i više. No napravite li pregled i.Profilerom i odlučite se za i.Scription naočalne leće svi navedeni problemi mogu lako postati samo neugodna prošlost..

                                                             

Osim što ispravljaju pogreške oka koje se javlaju za vrijeme slabijeg osvjetljenja, i.Scription naočalne leće pojačavaju kontrastni vid tako da je omogućen puno oštriji vid nego kroz regularne naočalne leće, a isto tako omogućava puno intenzivniji doživljaj boja.Osim i.Profilera ono što i.Scription naočalne leće čini tako preciznim je i Zeiss i.Terminal – uređaj kojim je moguće izmjeriti sve vrijednosti koji su potrebne za izradu preciznih klasičnih i individualnih naočalnih leća kao što su razmak i visina zjenica, patnoskopski kut, nagib glave, vertex udaljenosti te centar rotacije oka. Nekada su se te mjere uzimale i zacrtavale ručno na okvir, danas se pomoću i.Terminala takve mjere mogu uzimati točno u jednu desetinku milimetra. i.Terminal uređaj ima ugrađenu visoko kvalitetnu Carl Zeiss kameru i inteligentni Zeiss software kojim se jednim klikom mjere i spremaju podaci nosioca i parametri okvira  na temelju čega se kalkuliraju potrebni podaci za izradu preciznih naočalnih leća.

 

Više o Zeiss i.Scription tehnologiji saznajte u videu:

Napokon se napor očiju može otkloniti u pomoću i. Scription tehnologije!

Povezani sadržaj