Essilor i Livision optika predstavljaju najbolje rješenje za prezbiopiju

Essilor i Livision optika predstavljaju najbolje rješenje za prezbiopiju

Autor: Livision optika − Objavljeno 02.12.2015.

VARILUX progresivne naočalne leće za jasan vid na svim udaljenostim.

Prezbiopija je fiziološka ljudska pojava koja se događa svim ljudima najčešće poslije četrdesete godine života kada dolazi do slabljenja oštrine slike na blizu. Trenutno rješenje je udaljavanje teksta rukama do određene granice kad nam ''ruke postanu prekratke''.

Prezbiopija se načalnim lećama može riješiti na tri načina:

JEDNOJAKOSNIM LEĆAMA, tj. naočalama za blizu što je nezgodno, ako je prisutna i dioptrija na daljinu jer su tada potrebna dva para naočala i često skidanje i stavljanje naočala.

BIOFOKALNE NAOČALNE LEĆE – najstarije rješenje. U sklopu naočalnih leća za daljinu u donjem dijelu leće postoji jasno vidljivi mali dio (tzv. ''prozorčić'') koji služi za gledanje na blizu. Srednja udaljenost (računalo) ovim rješenjem nije obuhvaćena.

PROGRESIVNE NAOČALNE LEĆE – ispravljaju vid na SVIM udaljenostima što ih čini idealnim varijantom ispravljanja preizbiopije i moguće dioptrije na daljinu. Vid je jasan na daljinu, srednju udaljenost i blizinu.

U videu Vam predstvaljmo progresivne naočalne:
Progresivne naočalne leće danas se često izrađuju i u sunčanoj ili fotoosjetljivoj varijanti kako bi se oči zaštitile od sunca cijeli dan.

Kako bi Vam olakšali odluku i kako biste se mogli uvjeriti u funkcionalnost progresivnih naočala pozivamo Vas u jednu od naših poslovnica u kojima pomoću posebnog VARILUX probnog seta  moguće ISPROBATI  progresivne naočalne leće prije kupnje i zaista se uvjeriti da je to optimalno rješenje za otklanjanje prezbiopije. 

Povezani sadržaj