Kad sunčane naočale naprave više štete nego koristi...

Kad sunčane naočale naprave više štete nego koristi...

Autor: Livision optika − Objavljeno 15.04.2019.

Iako smanjuju jaku svjetlost, strandarnde sunčane leće ne pružaju nužno stopostotnu UV zaštitu.

Tajna zdravog i udobnog pogleda leži u brizi za vid

Svjetlo je izvor života i različitih užitaka, ali može biti i invazivno za naše oči, osobito danas jer živimo ubrzano, u konstantnom smo pokretu: vožnja u autu, posao, sportske aktivnosti, obiteljska druženja, pregršt promjena u satu i danu. Upravo takav životni stil još je naporniji za naše oči, a kako se na kraju dana ne bi osjećali umornije nego što jeste vrlo je važno znati kakve sunčane naočalne leće odabrati!

Upravo zbog važnosti zaštite od UV zraka smo za nosioce dioptrijskih naočala pripremili posebne pogodnosti:

Uz kupnju naočalnih leća Essilor s Crizal slojem (PrevenicaSapphire ili Alize) poklanjamo Vam sunčane naočalne leće u istoj dioptriji. Uz kupnju Transitions (fotoosjetljivih) naočalnih leća poklanjamo Vam još jedne prozirne ili sunčane* naočalne leće u Vašoj dioptriji.


Svi volimo nositi sunčane naočale.
Danas su one bitan modni detalj i nije teško odoljeti jeftinim trendi modelima, ali pri tome zaboravljamo da je prvenstvena funkcija sunčanih naočala zaštita od UV zraka. Nisu sve leće za sunce iste. Iako smanjuju jaku svjetlost, strandarnde sunčane leće ne pružaju nužno stopostotnu UV zaštitu.Ne samo da UV zrake mogu uzrokovati kratkoročnu neugodnost, nego također mogu uzrokovati dugoročnu i nepovratnu štetu (preuranjenu kataraktu, AMD). UV zrake potpuno su nevidljive i ne stvaraju osjećaj topline, zbog čega su i štetnije. Kao rezultat toga, stopostotna UV zaštita od izuzetne je važnosti tijekom čitave godine, posebno kod osoba koje imaju dioptriju. Kako je izvor svjetosti manji zjenica se širi kako bi propustila više svjetla, a time i više UV zraka. Ukoliko imate dioptriju, a nosite sunčane naočale bez dioptrije, zjenica se još više širi i time je prolaz štetnih UV zraka još veći! U ovom slučaju su sunčane naočale više štetne nego korisne!

Još jedno dobro riješenje za osobe koje imaju dioptriju, a žele sunčane naočale su fototosjeljive naočalne leće jer kao što se mi prilagođavamo različitom dobu dana i različitim temperaturama, tako se naše oči prilagođavaju različitim svjetlosnim uvjetima, iako mi niti ne primjećujemo koliko je to za njih naporan zadatak. Kako bi im olakšali, probajte Transitions inteligente naočalne leće koje rade umjesto vas. Pružaju udoban pogled uz potpunu prilagodbu iz svjetlijih u tamnije prostore.Ponudu možete iskorisiti u svim poslovnicama Livison optike:

Ul. grada Vukovara 58a
Ul. Medveščak 25
Avenija Dubrovnik 13 (Velasajam)
10000 Zagreb

*gratis sunčane naočalne leće dobivaju se uz Crizal Alize, Sapphire ili Prevencia

Povezani sadržaj