vonBogen nano

vonBogen nano

Autor: Livision optika − Objavljeno 12.10.2016.

Predstavljamo vonBogen nano - okviri za velike dioptrije i posebni okviri za čitanje.

Novi vonBogen nano okviri dizajnirani su tako da i velike dioptrije mogu izgledati lijepo i elegantno.


Zašto nano okviri?

Debljna leće proporcionalna je jačini dioptrije, tj. što je dioptrija veća leća će biti deblja. Za veće dioptrije u pravilu se uzimaju veći indeksi loma (svojstvo koje leću čini tanjom) kako bi leća ispala što tanja. Nekada ni visoki indeks loma ne može zajamčiti tanku izvedbu leće i to najčešće zbog odabira krivog (prevelikog i pravokutnog) okvira. Isto tako, što je veća dioptrija, na perifernim dijelovima leće slika nije jednako jasna kao u sredini naočalne leće gdje je slika najkvalitetnija. Te periferne nepravilnosti često mogu utjecati na opći dojam slike kroz naočalne leće. Kod velikih hiperopičnih (plus) dioptrija leća je najdeblja u sredini, a periferno tanja, ali je kvaliteta slike najjasnija u sredini leće. Kod miopičnih (minus) dioptrija, leća je najtanja u sredini,a periferno se širi i gubi se kvaliteta slike.

Osim što je potrebno leću naručiti u visokom indeksu loma, jako je bitno odabrati pravi i odgovarajući okvir kako bi se periferne nejednakosti što više otklonile.Stoga je za visoke dioptrije preporučeno birati manje i okruglije okvire kako se ne bi izgubila kvalieta slike i kako bi se sve nepravilnosti doslovno odrezale tako da u Vašem okviru na kraju bude što tanja leća s kvalitetnom slikom.

vonBogen nano su dioptrijski okviri manjih okulara i okruglastijeg oblika kako bi svaka dioptrija našla svoje mjesto u njima. Napravljeni su od laganog materijala kako Vam ne bi sjedile teško na nosu i kako bi skoro jedina težina bila ona od naočalnih leća.


Dizajneri vonbogen nano okvira nisu zaboravili i na prezbiope te među svojim kolekcijama imaju posebne ''old school''  modele, tzv. ''polovićke'' za čitanje s kojima će Vam biti izuzetno zanimljivo čitati
Povezani sadržaj